Verzekeringopties

Voor ontvangst van het voertuig zal er zal een reservering ter grootte van het eigen risico / vrijstelling (‘excess’) overlegd dienen te worden. Dit zal plaatsvinden door middel van het blokkeren van het betreffende bedrag op uw credit card (alleen VISA, Master Card en Diner’s Club).

Er zal geen daadwerkelijke afschrijving plaatsvinden, maar slechts een reservering, waardoor een deel van uw toegestane credit card limiet niet meer voor andere doeleinden gebruikt kan worden. De hoogte van deze standaard reservering kan verlaagd worden door het bijbetalen van een extra fee per dag. De exacte kosten voor het reduceren van het eigen risico / vrijstelling (‘excess’) zijn verschillend per voertuig en kunt u terug vinden op de pagina met de huurprijzen.

Maak zeker dat u voldoende bestedingslimiet heeft op uw credit card om het betreffende eigen risico / vrijstelling (‘excess’) te kunnen laten reserveren. Zonder deze reservering kan geen voertuig worden uitgegeven.

Meer gedetailleerde informatie omtrent de verzekering ‘Collision Damage Waiver (CDW) and/or Theft Loss Waiver (TLW)’ vindt u in onze Algemene Voorwaarden

Bandenschade en ruitschade zijn niet ingesloten in in de standaard verzekering (Standaard Excess en Reduced Excess 1 & 2) en alleen meeverzekerd bij de meeste uitgebreide verzekeringsvorm (Reduced Excess 3). Alle voertuigen worden uitgegeven met niet-gerepareerde banden. Gerepareerde banden worden dan ook bij inleveren van het voertuig niet geaccepteerd.

Reduced Excess 3 is de meeste uitgebreide verzekeringsvorm met de meeste uitgebreide dekking en een minimum eigen risico / vrijstelling (‘excess’) van slecht N$ 0.

In vergelijking met de andere beperktere verzekeringsvormen (Standaard Excess en Reduced Excess 1 & 2) is men bij Redued Excess 3 ook gedekt voor de volgende schades:

  • Schade als gevolg van zandstormen
  • Bandenschade (1 band)
  • Eenzijdige ongevallen zonder betrokkenheid van een ander voertuig, dier of persoon (LET OP: geen dekking in geval van nalatigheid, b.v. door het overtreden van de gestelde snelheidslimieten)
  • Ruit- en glasschade
  • Bodemschade

De minimum vereiste huurperiode voor Reduced Excess 3 is 10 dagen.

Asco Car Hire raadt alle klanten aan om zichzelf goed te verzekeren voor o.a. medische kosten, schade aan persoonlijke bezittingen, verlies en beschadiging van uw bagage en voor het geval van annulering van uw reis.