Wie zijn wij?

Where your adventures begins…

Inleiding

Wij zijn één van de grootste autoverhuurders in Namibië en volledig gespecialiseerd in compleet uitgeruste 4×4’s die uitermate geschikt zijn voor self-drive vakantiereizen in Namibië, Botswana, Zuid-Afrika (incl. Swaziland en Lesotho), Zimbabwe, Mozambique en Malawi. Ons team bestaat uit meer dan 40 medewerkers uit verschillende culturen, onder leiding van een internationaal management team. Onze set-up omvat niet alleen een vloot van goed onderhouden 4×4 voertuigen, maar ook een complex van moderne kantoren, een volledig uitgeruste werkplaats, een wasstraat en een eigen sleepdienst, centraal gelegen op het zuidelijke industrieterrein van Windhoek, Namibië.

Business

Asco Car Hire beschikt over een vloot van meer dan 200 4×4 voertuigen. Wij bieden onze klanten nieuwe of zeer recente modellen 4×4 voertuig aan, welke technisch volledig zijn aangepast voor het rijden over de avontuurlijke onverharde Afrikaanse wegen. Al onze voertuigen zijn tot in perfectie onderhouden en worden voor elke verhuurperiode onderworpen aan een uitgebreide inspectie en controle. We hebben 4×4 voertuigen voor de kampeerliefhebbers, welke speciaal zijn uitgerust met alles wat nodig is om comfortabel te kunnen kamperen. Onbeperkte kilometers, een dubbele brandstoftank, 40 liter watertank, een dubbel accusysteem, evenals een ‘bull- en rollbar’ voor extra veiligheid, worden standaard meegeleverd met onze 4×4 voertuigen.

Hoewel de Namibische wegen in relatief goed staat verkeren, is slechts 15% geasfalteerd. De meeste wegen zijn zogenaamde gravelwegen of ‘dirt roads’, die vaak in prachtige, maar afgelegen gebieden liggen. Veel van deze adembenemende ‘tracks’ gaan over ruig terrein en zijn alleen toegankelijk per 4×4. Veel buitenlandse bezoekers hebben, ondanks hun jarenlange rijervaring, geen of weinig kennis van het rijden op gravel wegen en al helemaal niet van het echte off-road rijden. Om hen voor te bereiden op wat men te wachten staat, adviseren wij onze klanten uitgebreid over het gebruik van het 4×4 voertuig op onze Namibische wegen. Mocht er zich onderweg onverhoopt een technisch probleem voor doen, dan zijn wij bereikbaar op ons alarm en service nummer, 24 uur per dag 7 dagen per week.

Faciliteiten

Asco Car Hire is opgericht door Arnd en Constance Asmus en geregistreerd als een Besloten Vennootschap in 1997. Sindsdien is het bedrijf verder uitgegroeid tot de professionele organisatie van vandaag, waarbij we beschikken over alle faciliteiten en een vloot van meer dan 200 4×4 voertuigen.

History

Asco Car Hire werd opgericht in 1990. Sindsdien is het bedrijf gestaag gegroeid en bezit het vandaag een trotse vloot van meer dan 220 voertuigen met vierwielaandrijving.

Team

Ons gemotiveerd team bestaat uit meer dan 40 medewerkers afkomstig uit Namibië, welke werkzaam in verschillende afdelingen zowel op kantoor als wel in de volledig uitgeruste werkplaatsen, welke allemaal bemand worden door hoog gekwalificeerde en professionele technici.

Employee Benefits

Al onze medewerkers krijgen een competitief salaris, transport toelage, ziektekostenverzekering voor medische hulp en diverse opleidingsmogelijkheden. Veel van onze medewerkers kiezen ervoor om cursussen Duits te volgen om zo onze Duitstalige klanten beter te kunnen ondersteunen. Ook bieden wij computercursussen en boekhouding opleidingen aan voor werknemers die deze specifieke vaardigheden in hun positie nodig hebben. Ook kunnen onze medewerkers kosteloos hun rijbewijs halen. Onze medewerkers profiteren van on-the-job training en door middel van job rotatie zorgen wij voor roulatie in werkzaamheden en kennisoverdracht. Daarnaast houden we de industrie relevante ontwikkeling van vaardigheden nauwlettend in de gaten en passen daar onze training op aan.

Opleidingsplaatsen

Als een bedrijf dat actief is in de toeristische sector zijn we in de positie om de opleiding te bieden aan studenten en hebben gedaan via ons stageprogramma. Studenten van de Namibië Universiteit voor Wetenschap en Technologie en andere lokale technische scholen hebben gediend als stagiaires bij Asco Car Hire. De aanwezigheid van een stagiair vervangt geen tijdelijke of full-time baan, eerder, door te werken in deze professionele omgeving jongeren krijgen waardevolle ervaring. Het is belangrijk voor ons om te kunnen bijdragen op deze manier.

Beperking Milieu Impact

We zijn ervan bewust dat onze industrie een direct effect heeft op de lokale, regionale en het mondiale milieu. We erkennen dan ook dat het verminderen van de schadelijke gevolgen voor het milieu en het bevorderen van het begrip van duurzaamheid in de breedste context, uitermate belangrijk is en dragen dit ook uit binnen onze onderneming. Het kantorencomplex van Asco Car Hire is uitgerust met zonnepanelen die ons zelfvoorzienend maken wat betreft het elektriciteitgebruik. Ook worden binnen ons bedrijf overal zonne-geisers gebruikt voor het verwarmen van water. Daarnaast besparen we veel water door gebruik te maken van het Eco Car Wash systeem om zo met minimaal watergebruik een onze vloot van 4×4 voertuigen schoon te houden. Wat is normaal gesproken een water intensief proces is, is het watergebruik significant verminderd. Het belangrijkste ingrediënt in het Eco Car Wash systeem is wax welke afkomstig is van een natuurlijke palmboom, welke wordt verdund met slechts 1 liter water, wat genoeg oplevert om zowel het interieur als de buitenkant van het voertuig te reinigen. Daarnaast alloceren we ook funding in de richting van duurzaamheid van het milieu door bijdrage leveren aan de door Asco Car Hire Trust gesponsorde projecten op dit gebied.

Asco Car Hire Trust

De Asco Car Hire Trust is opgericht met als doel om lokale projecten en organisaties te ondersteunen, die duurzame praktijken in de Namibische sector op het gebied van milieu en toerisme omarmen. Ook zijn wij zijn een lange termijn sponsor van TOSCO (Tourism Supporting Conservation), een lokale non-profit organisatie die de toeristische sector koppelt aan natuurbehoud en onderzoeksorganisaties. Asco Car Hire Trust ondersteunt ook de Nanofasa Conservation Trust, een non-profit organisatie in Namibië die zich inzet om de positie van de inheemse San gemeenschappen grenzend aan beschermde gebieden, te versterken.

Affiliations

Asco Car Hire is geregistreerd bij de Namibia Tourism Board en is lid van de Namibische Car Rental Association (CARAN). We hebben onze bedrijfsdoelstellingen afgestemd op die van de ‘National Sustainable Tourism growth and Investment Promotion Strategy 2016-2026’ van het ministerie van Milieu en Toerisme..